De boerderij en ons wit-blauwe ras

Ontstaan

 

Het verhaal begint bij onze grootouders en loopt door tot bij ons, de kleinkinderen. Pepe Achille en Meme Madeleine leefden een gelukkig leven in de mandelvallei. Ze kweekten een beetje –van alles-  zoals het toen die tijd normaal was om van alles te kweken. Heel belangrijk  is dat er in de malse mandelmeersen  roodbonte koeien graasden.

 

Thuisverkoop met het ganse gezin

 

°1956 Zoon Hubert (onze papa) werd geboren en trouwde 27 jaar later met Carine (ons mama). Drie dochters later specialiseerden Hubert en Carine zich vooral in groenten voor de versmarkt en veiling en de kweek van schone dikbillen en kruiste de huidige veestapel met het wit-blauwe origine.

 

Het idee om een thuisverkoop te starten kwam er door de verschillende crisissen in de landbouw. De veestapel die intussen uitgegroeid is naar een 120 tal runderen werd nu wel heel belangrijk.

 

Werkwijze

 

Omdat er nu eenmaal veel vrouwen lopen in de Dentergemstraat besloten we dit ook door te trekken in onze rundveestapel en mogen de vrouwelijke runderen blijven en worden de mannelijke kalveren verkocht.

Er wordt dan ook uitsluitend vlees van vrouwelijke dieren verkocht in de Hoeveslagerij.

 

Welzijn

 

Omdat wij het welzijn van onze dieren heel belangrijk vinden, voert onze papa de koeien zelf naar het slachthuis. De dieren worden geslacht op een gemiddelde leeftijd van 5 jaar.  Ook het rantsoen voor de koeien wordt grotendeels op eigen land geteeld. Het rantsoen, het comfort en de opfok wordt nauwlettend opgevolgd door onze ouders. 

 

De derde generatie

 

Zijn wij, Evelyn, Delphine en Celine.

Ontdek onze weg via het filmpje met dank aan 100% West-Vlaams en Inagro.

De kippen

Het ras

 

Een kruising tussen de klassieke braadkip en een cabier. In de winter zitten deze gezellig binnen dik in het stro. ’s Zomers zien we ze graag buiten lopen. 

 

Zo lekker sappig

 

Uniek aan deze kruising is dat volgens de gevleesdheid de kippen lekker sappig en mals blijven. Ideaal in de oven of voor in de vol-au-vent

De Groentetuin

Wij willen de cirkel rond

 

De ervaring van jarenlang groenten en aardbeien te telen gebruiken wij nu om een eigen groentetuin aan te leggen en die wij verwerken in ons traiteurgedeelte of  verkopen in onze hoevewinkel.

 

Collega-landbouwers

Wat wij niet zelf kweken, halen wij dagvers bij de tuinbouwers in de buurt .

 

 

 

Download onze folders

Maak hier uw bestelling